skip to Main Content

Vergoedingen & tarieven

Wanneer u een kunstgebit of klikgebit aan laat meten, worden de kosten hiervan grotendeels door uw zorgverzekeraar vergoed. Afhankelijk van de wijze waarop u verzekerd bent (basis of uitgebreid aanvullend), kan er echter een wettelijke eigen bijdrage gelden. Deze wettelijke eigen bijdrage staat overigens los van uw eigen risico.

Aan de hand van uw huidige situatie in de mond en uw verzekeringsgegevens kunnen wij voor u, geheel kostenloos en vrijblijvend, bekijken welk kostenplaatje al dan niet aan uw nieuwe prothese hangt. Wij stellen overigens vooraf altijd een zogenaamd behandelplan op. Dit ter voorkoming van vervelende “verrassingen” achteraf. Neemt u gerust contact met ons op voor het maken van een geheel vrijblijvende afspraak, waarin wij u aan kunnen geven wat uw behandeling (al dan niet) gaat kosten.

Regelmatig wordt ons telefonisch of via email verzocht om een prijsindicatie te geven van onze diverse behandelingen. Dit doen wij echter niet, omdat wij altijd eerst de “situatie” in de mond moeten bekijken, alvorens een diagnose te stellen. Aan de hand van deze diagnose kunnen wij vervolgens een prijsindicatie geven. Het stellen van deze diagnose is bij Uniek overigens altijd geheel vrijblijvend en kosteloos. Om in aanmerking te komen voor een nieuw kunst- of klikgebit heeft u overigens géén (aanvullende) tandartsverzekering of doorverwijzing van uw tandarts nodig. U kunt dus rechtstreeks met ons contact op nemen!

Elke mond is uniek, geen enkele mond is het zelfde. Dus ook de kosten van onze overige behandelingen (reparaties, kunstgebitreiniging, anti-snurkbeugels etc.), kunnen per patiënt/ behandeling verschillen.

Daarom bespreken wij de mogelijke kosten van dergelijke behandelingen graag met u tijdens een persoonlijk en geheel vrijblijvend gesprek. Wist u trouwens dat uw zorgverzekeraar, gemiddeld om de 5 jaar, een nieuw kunst- of klikgebit vrijwel helemaal vergoedt? Blijf dus niet onnodig lang rondlopen met een verouderd en/of versleten kunstgebit, terwijl u misschien al lang recht heeft op een nieuw!

Neem vrijblijvend contact op met ons, dan kunnen wij voor u nagaan of u in aanmerking komt voor vergoeding van een nieuw kunst- of klikgebit.

Alle behandeltarieven worden vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZA).

Uw nota wordt verzorgd door de factureringsmaatschappij Infomedics. Dit houdt in dat wij uw nota naar Infomedics sturen en dat u uw nota ontvangt van Infomedics of uw verzekeringsmaatschappij. De verzekeringsmaatschappij betaalt Infomedics voor het verzekerde deel. Infomedics stuurt u vervolgens een nota voor het resterende bedrag.

Onduidelijkheden of meer informatie omtrent uw nota? Neemt u dan gerust contact met ons op!

Back To Top